Breaking news

Amateurs van Spakenburg verslaan FC Utrecht met 1-4 en denderen door in de beker

Amateurs van Spakenburg verslaan FC Utrecht met 1-4 en denderen door in de beker

28-02-2023 21:59 Laatste update: 22:06
2

Spakenburg heeft zich geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. De amateurs wisten op bezoek bij FC Utrecht wéér te stunten en wonnen zelfs met 1-4 in de Domstad.

Spakeburg-trainer Chris de Graaf waarschuwde Utrecht vantevoren al. "Maak je borst maar nat, we komen niet voor een schoolreisje", liet de oefenmeester vol zelfvertrouwen weten. Er bleek niks aan gelogen, want net als in de achtste finale tegen FC Groningen, kwamen de amateurs ook in De Galgenwaard op voorsprong. Wimilio Vink volleerde binnen het kwartier heerlijk raak na een voorzet van Luuk Admiraal: 0-1.

Utrecht kwam niet lekker in de wedstrijd en creërde weinig grote kansen tegen een sterk Spakenburg. In het tweede bedrijf ontsnapte Admiraal aan de Utrecht-defensie, maar doelman Vasilios Barkas hield zijn ploeg op de been. Even later werd Admiraal weer weggestuurd en ditmaal was het wel raak voor Spakenburg: 0-2. Utrecht antwoordde al snel via Anastasios Douvikas, die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Met een 1-2 tussenstand leek de spanning helemaal terug. maar daar kwam snel verandering in.

Twee minuten na de treffer van de Griekse spits lag de bal er namelijk aan de andere kant alweer in. Maties Artien knikte binnen uit een hoekschop en zette zo de 1-3 op het scorebord. Een kwartier voor tijd besliste aanvoerder Floris van der Linden de wedstrijd door na een afgemeten voorzet van Gino Dekker de 1-4 binnen te koppen. De amateurs schakelen dus na FC Groningen ook Utrecht uit en stoten door naar de halve finale van het bekertoernooi.