Nieuws

Guardiola verwacht meer van United: 'Dacht dat ze altijd zouden meestrijden'

Guardiola verwacht meer van United: 'Dacht dat ze altijd zouden meestrijden'

28-02-2023 11:48

Pep Guardiola is niet verrast dat Manchester United dit seizoen meespeelt om de tweede plek of zelfs de landstitel. De Spaanse manager stelt dat United de laatste jaren schrikbarend diep is weggezakt in de Premier League.

Guardiola liet zich tijdens het persmoment in aanloop naar het FA Cup-duel met Bristol City uit over de stadsrivaal. United is bezig aan een sterke reeks in de Premier League en staat nog maar drie punten achter op City. Guardiola wordt gevraagd naar de titelkansen van Madrid. "Ze moeten nog wat meer geld uitgeven, dat hebben ze nog niet gedaan, toch?", bijt de manager van zich af. United gaf onlangs 70 miljoen euro uit aan Casemiro en 100 miljoen euro aan Antony.

Bij United loopt men na het winnen van de League Cup de polonaise, maar Guardiola is niet onder de indruk. "Ze zitten in de positie dat dat normaal moet zijn. Toen ik hier kwam, dacht ik dat Manchester United altijd in deze positie zou zitten", besluit de manager. In het seizoen 2020-2021 werd United nog tweede, vorig seizoen werd een teleurstellende zesde plaats behaald.