Nieuws

Ibrahimovic hoopt snel op hele wedstrijden: 'De fans geven me de motivatie'

Ibrahimovic hoopt snel op hele wedstrijden: 'De fans geven me de motivatie'

27-02-2023 08:32 Laatste update: 08:35

Zlatan Ibrahimovic maakte zondag na een afwezigheid van negen maanden weer zijn rentree bij AC Milan en hoopt dit seizoen nog van waarde te zijn voor de Rossoneri. De 41-jarige Zweed is bovendien één doelpunt verwijderd van een record in Italië.

Ibrahimovic kwam zondag een kwartier voor tijd binnen de lijnen in het duel met Atalanta Bergamo. Milan won het duel met 2-0, maar de Zweed wist niet te scoren. Wanneer de spits een treffer weet te maken, wordt hij de oudste speler in de Serie A die trefzeker is. Momenteel staat dat record op naam van Alessandro Costacurta, die dat eveneens voor Milan deed.

Ibracadabra meldde zich na afloop van het duel voor de camera van DAZN. "Deze fans geven me motivatie en het verlangen om door te gaan. Zonder hen is het moeilijk, maar ik voel me goed en het is een jaar en twee maanden geleden dat ik me voelde zoals ik vandaag deed. Vanavond voelde ik me vrij om te doen waar ik van houd, namelijk voetballen", meent de veertiger. "Ik heb veel geleden, vooral in de laatste zes maanden van 2022. Ik wilde helpen en ik kon dat niet."