Wedstrijdverslag

Tweede dreun Barça in vier dagen: koploper verliest verrassend van laagvlieger

Tweede dreun Barça in vier dagen: koploper verliest verrassend van laagvlieger

26-02-2023 20:22 Laatste update: 20:22

FC Barcelona heeft zondag de volgende klap moeten verwerken. Na de uitschakeling in Europa op donderdag bleek Almeria in eigen huis te sterk voor de ploeg van Xavi Hernandez. 

Barça vloog donderdag nog uit de play-offs voor de Europa League door van Manchester United te verliezen en moest het zondag tegen nummer negentien Almeria opnemen. Frenkie de Jong startte in de basis bij de Blaugranas. De Catalaanse bezoekers werden na een klein half uur wakkergeschud. El Bilal Touré zorgde voor de openingstreffer op aangeven van uitgerekend Luis Suárez, de gelijknamige linksbuiten van Almeria. 

Xavi gooide zijn opstelling in de tweede helft om en bracht onder meer Raphinha binnen de lijnen voor Franck Kessie. Barcelona had echter grote moeite met het verdedigende Almeria en wist niet vaak een gaatje in de verdediging te vinden. In de slotfase kreeg Ronald Aurajo nog een grote kans, maar zijn kopbal ging voorlangs.

In de laatste minuten was het pompen of verzuipen voor Barça, maar alle voorzetten kwamen niet aan. Almeria kreeg een enorme mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien, maar Marc-André ter Stegen gooide zich voor het schot van Adrián Embarba.

Almeria wint voor het eerst in de clubgeschiedenis van Barcelona, waardoor de voorsprong van de koploper zeven punten blijft. Bij een overwinning had Barça tien punten kunnen uitlopen op het kwakkelende Real Madrid. Laagvlieger Almeria klimt door de verrassende zege naar plek vijftien in La Liga.