Malaise bij Chelsea houdt aan: kansloze nederlaag op bezoek bij Tottenham Hotspur

26-02-2023 17:03

Het is Chelsea voor de vijfde keer op rij niet gelukt om te winnen in de Premier League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur ging de ploeg van manager Graham Potter met 2-0 onderuit. De druk neemt daarom toe bij The Blues, die in de winter honderden miljoenen euro's uitgaven aan inkomende transfers.

Chelsea begon met Hakim Ziyech in de basis, maar zonder oud-PSV'er Noni Madueke. Na een minuut of negentien kreeg het de eerste tik te verwerken. Thiago Silva viel geblesseerd uit en moest worden vervangen door Wesley Fofana. Kort daarna mistte Pierre-Emile Højbjerg de ultieme kans om Tottenham op een 1-0 voorsprong te zetten.

Vlak voor rust ontving Hakim Ziyech een rode kaart na een opstootje dat ontstond wegens zijn tackle op Richarlison. De Marokkaan hoefde echter niet van het veld, want de VAR besloot dat geel ook voldoende was.

Meteen na rust kregen de Spurs waar ze al langere tijd recht op hadden. Oliver Skipp maakte zijn eerste doelpunt voor de ploeg van Antonio Conte na slecht uitverdedigen van de Chelsea-verdediging. Harry Kane was in de slotfase attent bij een hoekschop en gooide zodoende de wedstrijd in het slot.

Na zondag staat Chelsea nog steeds op een zeer teleurstellende tiende plaats. Het is daardoor nog maar de vraag of er volgend seizoen Europees voetbal wordt gespeeld op Stamford Bridge. Tottenham vinden we terug op plek vier.