Transfernieuws

'Chelsea-eigenaar Boehly meldt zich in Frankrijk voor overname van Ligue 1-club'

'Chelsea-eigenaar Boehly meldt zich in Frankrijk voor overname van Ligue 1-club'

24-02-2023 19:40

Chelsea-eigenaar Todd Boehly zou geïnteresseerd zijn in een overname van Ligue 1-club RC Strasbourg. De Amerikaanse miljardair sprak onlangs al met clubpresident Marc Keller.

Dat weet L'Équipe te melden. Strasbourg liet enkele jaren geleden al weten op zoek te gaan naar strategieën om de club financieel te versterken, vergelijkbaar met de recente beslissingen van Liverpool FC en Manchester United. Het zou destijds gaat om 'een reflectie over de beste manier om de club te ondersteunen en haar ambities te versterken'. Boehly heeft de oren gespitst en is al in conclaaf geweest met clubpresident Keller.

In de lunch tussen Keller en Boehly werd duidelijk dat de Amerikaan honderd procent van de club wil overnemen. Strasbourg wordt in Londen omschreven als 'een financieel gezonde club die ze zouden kunnen helpen groeien, met name via spelersleningen.' Het Franse medium omschrijft Boehly als 'zeer geïnteresseerd.'

Chelsea smeet deze winter al met geld en gaf ruim drie honderd miljoen euro uit aan spelers. Enzo Fernandez koste maar liefst 121 miljoen euro en is daarmee de duuurste speler ooit in Engeland. Op sportief vlak hebben de financiële middelen nog geen sterk effect gehad bij The Blues, die bijna in het rechterrijtje te vinden zijn van de Premier League.