Nieuws

Slecht nieuws voor sc Heerenveen: Noppert voorlopig uitgeschakeld met blessure

Slecht nieuws voor sc Heerenveen: Noppert voorlopig uitgeschakeld met blessure

24-02-2023 16:05

SC Heerenveen kan voorlopig nog niet beschikken over Oranje-international Andries Noppert. De 29-jarige doelman moet op advies van de medische staf voorlopig rust houden. Dat bevestigt trainer Kees van Wonderen voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC.

Eind januari verdedigde de vijfvoudig international voor het laatst het doel van de Friezen, daarna speelde een buik- en liesblessure hem parten. "Hij heeft inmiddels wel het idee dat het de juiste kant opgaat", zegt Van Wonderen in aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk tegen het clubkanaal.

"Maar topsport is omgaan met tegenslag", vervolgt de oefenmeester. "Wij hebben hem verteld dat hij een bepaalde rust moet hebben, omdat het niet sneller gaat. Je moet je niet frustreren, maar het accepteren." Xavier Mous zal onder de lat staan bij de wedstrijd die zaterdagavond begint. Heerenveen is de nummer acht van de ranglijst, de Brabantse formatie staat één plek lager.

Vorige week werd SC Cambuur in de Friese derby nog verslagen. "Bij die wedstrijd waren enorme emoties. Dat wist ik al van de thuiswedstrijd, maar hier voelde het nog zwaarder. Je merkte het ook toen we hier terugkwamen met de bus, hoeveel mensen hier waren." Niet alleen de Heerenveen-supporters waren goed gehumeurd. "De spelers waren ook blij. In zo'n vijandige omgeving wil je gewoon winnen. Bij de buurman winnen, geeft een goed gevoel."