Transfernieuws

'Club Brugge-revelatie Meijer verschijnt op de radar van Europese topclubs'

'Club Brugge-revelatie Meijer verschijnt op de radar van Europese topclubs'

24-02-2023 10:30 Laatste update: 10:57

Bjorn Meijer verruilde in de afgelopen zomer FC Groningen voor Club Brugge, maar wordt nu alweer in verband gebracht met een stap hogerop. Fabrizio Romano meldt dat diverse Europese topclubs de ontwikkeling van de negentienjarige verdediger volgen.

De Italiaanse journalist bestempelt de eerste jaargang in het Brugge-shirt van Meijer tot dusver als een 'topseizoen'. 'Veel' Europese topclubs zouden de verrichtingen van de linksback in de gaten houden. Er zou interesse bestaan vanuit Engeland en Duitsland voor een eventuele zomerse transfer.

Romano maakt echter niet duidelijk welke clubs geïnteresseerd zijn. In elk geval zal er een flinke transfersom op tafel moeten komen bij de Belgen: het contract van Meijer loopt bij de topclub nog tot medio 2026. Op 1 juli 2022 betaalde Brugge nog zes miljoen euro aan FC Groningen om zich te verzekeren van de linkspoot.

Veel tijd om aan te passen heeft Meijer niet nodig gehad. Dit seizoen is hij direct een onbetwiste waarde in de Brugge-basis. De teller staat tot dusver op 33 optredens, één doelpunt en vijf assists in de hoofdmacht.