Nieuws

Belaagde doelman Sevilla verwacht fikse PSV-straf: 'Dan verdedig ik mezelf'

Belaagde doelman Sevilla verwacht fikse PSV-straf: 'Dan verdedig ik mezelf'

23-02-2023 00:00

Sevilla-doelman Marko Dmitrovic werd in de blessuretijd van het duel met PSV belaagd door een veldbestormer, maar wist zichzelf goed te beschermen van mogelijke klappen. De doelman is zonder kleerscheuren uit het incident gekomen, maar denkt wel dat de UEFA een flinke straf zal uitdelen aan de Eindhovense club.

Dmitrovic verloor met 2-0 van PSV, maar vanwege de eerdere 3-0 zege mag Europa League-expert Sevilla verder naar de laatste zestien. De doelman reageerde na afloop op het incident, dat met een sisser afliep. De keeper is bijzonder rustig. "Ik kan me nog voorstellen dat hij boos was vanwege het resultaat van PSV, maar als iemand me aanvalt, verdedig ik mezelf."

De doelman heeft mooie woorden over voor PSV als club, maar denkt dat de UEFA het er zeker niet bij laat zitten. "Hij duwde me en ik hield hem bezig tot de beveiliging kwam. PSV is echt een geweldige club, maar ik denk dat ze een flinke straf zullen krijgen", besluit Dmitrovic. De UEFA deelt vaak flinke straffen uit wanneer supporters op het veld komen. Het is de verantwoordelijkheid van PSV om dat te voorkomen.