Nieuws

Oranje niet tegen Lovren in Nations League: verdediger stopt bij nationale ploeg

Oranje niet tegen Lovren in Nations League: verdediger stopt bij nationale ploeg

23 februari - 13:14

Het Nederlands elftal hoeft in de Nations League-halve finale tegen Kroatië niet langer rekening te houden met Dejan Lovren. De verdediger van Olympique Lyon maakt via zijn eigen social mediakanalen bekend per direct te stoppen als international.

Zodoende blijkt de halve finale op het WK in Qatar het laatste optreden in het shirt van Kroatië voor de mandekker. In een uitgebreid statement kondigt Lovren het - zoals het zelf omschrijft - 'sombere' nieuws aan. 'De tijd is voor mij gekomen om gedag te zeggen tegen het Kroatische nationale elftal. Ik zal verder gaan als supporter en elke wedstrijd volgen.'

Vanaf kinds af aan heeft Lovren gedroomd van het spelen in het rood-witte shirt van de Kroaten. 'Woorden kunnen de gevoelens niet omschrijven.' De afgelopen vijf jaar bij Kroatië omschrijft de 33-jarige centrumverdediger als de mooiste. In die periode werd hij met zijn land tweede en derde op de afgelopen twee WK's.

In totaal kwam Lovren tot 78 optredens voor het nationale elftal en scoorde hij daarin vijf keer. Op het WK in Qatar kwam hij zes van de zeven duels de volledige wedstrijden in actie. Alleen de troostfinale miste de fysiek sterke stopper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s