Nieuws

Clasie gefrustreerd na verlies: 'Het geluk was aan de kant van Feyenoord'

Clasie gefrustreerd na verlies: 'Het geluk was aan de kant van Feyenoord'

19-02-2023 08:07
2

Jordy Clasie spreekt na de overwinning van Feyenoord op AZ (2-1) over geluk. De aanvoerder van de Alkmaarders erkent echter wel dat zijn ploeg het minste aanspraak maakte op de winst.  

Feyenoord scoorde zaterdagavond in de absolute slotfase de winnende goal tegen AZ. Clasie baalt van het in zijn ogen onnodige verlies. "Het is gewoon doodzonde dat je hem weer verliest in de laatste minuut", begint de middenvelder bij ESPN. "De 1-1 moet je in de laatste paar minuten gewoon over de streep trekken. Dat hebben we nu nagelaten." De aanvoerder zag zijn ploeg moeite hebben met de Rotterdammers. "Feyenoord had wel de overhand, maar we gaven niet veel weg. Wij kregen met Jesper Karlsson ook nog een grote kans. Als hij die goed aanneemt, sta je 1-2 voor. Uiteindelijk was 1-1 het maximaal haalbare en een terechte uitslag. Maar het geluk was aan de kant van Feyenoord."

Clasie erkent dat zijn ploeg in de tweede helft de onderliggende partij was en op basis van het vertoonde spel de overwinning niet had verdiend. "Als we de bal hadden, deden we er niet veel mee. Dat is normaal een kracht van ons. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. We probeerden verder vooruit druk te zetten, maar versnelden daarmee juist hun aanval. Dat moeten we als ploeg beter gaan herkennen."