Nieuws

'Zidane opnieuw in verband gebracht met PSG: 'Rood alarm voor Galtier''

'Zidane opnieuw in verband gebracht met PSG: 'Rood alarm voor Galtier''

16-02-2023 15:41

Als de resultaten op korte termijn niet verbeteren, zijn de dagen van Christophe Galtier bij Paris Saint-Germain geteld. Dat meldt het Franse RMC Sport, dat direct Zinédine Zidane naar voren schuift als opvolger.

Met de pijnlijke thuisnederlaag tegen Bayern München (0-1) verloor het Franse sterrenensemble voor de derde keer op rij, waardoor de druk op de pas in de zomer aangestelde Galtier inmiddels immens is. Na 8 maart - wanneer de return tegen Der Rekordmeister op de planning staat - valt de beslissing of de club doorgaat met de Franse oefenmeester.

'Rood alarm voor Christophe Galtier', kopt RMC Sport groot op de website. Er zouden naast het uitblijven van resultaten ook twijfels bestaan over de tactische keuzes van de trainer. De spelopvatting van Galtier is volgens het medium 'te voorspelbaar'. De beleidsbepalers uit het Qatarese Dakar zouden nog altijd dromen van Zidane. Daarnaast wordt Thomas Tuchel, die al eerder de scepter zwaaide bij de topclub, naar voren geschoven als kandidaat.