Nieuws

Guardiola door het stof na Gerrard-opmerking: 'Ik schaam me diep, het spijt me'

Guardiola door het stof na Gerrard-opmerking: 'Ik schaam me diep, het spijt me'

14-02-2023 16:46

Pep Guardiola heeft zijn woorden over Steven Gerrard teruggenomen en zijn excuses aangeboden. De manager van Manchester City sprak over het slippertje van de voormalig Liverpool-aanvoerder in het seizoen 2013-2014, waardoor The Reds een mogelijke landstitel misliepen.

Guardiola en zijn club liggen behoorlijk onder vuur na de ruim honderd aanklachten die op het bord van Manchester City is gevallen. De Spaanse manager was onlangs de aantijgingen zat en sloeg van zich af. "Is het ook onze schuld dat Steven Gerrard uitgleed op Anfield?", snauwde Guardiola onder meer. 

Inmiddels heeft de manager zijn excuses aangeboden. "Ik wil ten eerste mijn excuses aanbieden aan Steven Gerrard. Hij heeft onzettend veel betekend voor het land waar ik nu mag trainen en verdiende mijn woorden niet. Ik schaam mij er diep voor. Ik wil mijn club altijd verdedigen, maar ik vertegenwoordigde mijn club niet met deze domme opmerking. Ik heb hem al persoonlijk mijn excuses aangeboden, maar dat doe ik nu hier ook", zegt Guardiola.