Nieuws

Alderweireld: 'Iedereen zei me dat de Belgische competitie geen cadeau is'

Alderweireld: 'Iedereen zei me dat de Belgische competitie geen cadeau is'

07-02-2023 12:03

Toby Alderweireld is blij dat hij teruggekeerd is naar zijn vaderland. De ex-Ajacied onderschatte de overstap naar de Jupiler Pro League niet en hield zijn conditie op peil deze zomer.

Alderweireld maakte deze zomer de overstap van Qatar naar Royal Antwerp FC. "Ik ben wel voorbereid naar België gekomen", vertelt Alderweireld in Extra Time van Sporza. "Ik zie mezelf niet als een vedette, maar er waren verwachtingen. Als je denkt dat je terugkeert en het effe zult doen: dat lukt echt niet."

"Ik heb met de juiste mensen gesproken en iedereen zei me dat de Belgische competitie geen cadeau is. Met die mentaliteit ben ik naar hier gekomen, om echt iets neer te zetten. Dat is belangrijk", vervolgt de ex-Ajacied, die toegeeft dat het begin moeilijk was. "De transfer sleepte vrij lang aan en ik moest mezelf fit houden. Twee dagen na mijn eerste training speelde ik al Europees. Ik was blij dat ik in de zomer iets had gedaan."

België maakte onlangs bekend dat Domenico Tedesco de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels wordt. "Of de spelers inspraak hebben gehad? Nee, nee. En dat vind ik ook terecht. De voetbalbond beslist, de spelers moeten volgen", zegt Alderweireld, die zelf wel voorstander geweest zou zijn van assistent Thierry Henry. "Zeker. Hij heeft alles gewonnen en lag goed in de groep. De meeste mensen dachten dat hij Roberto Martinez 2.0 zou zijn of een variatie, maar hij heeft eigen ideeën. Ik was zeker fan van hem."