Nieuws

'Barça-aanvaller twijfelt en lijkt Afrika Cup-uitnodiging van Marokko af te slaan'

'Barça-aanvaller twijfelt en lijkt Afrika Cup-uitnodiging van Marokko af te slaan'

26-12-2021 19:52

FC Barcelona-aanvaller Abdessamad Ezzalzouli, beter bekend als Ez Abde, kan met Marokko naar de Afrika Cup. Hij twijfelt echter, omdat hij liever bij zijn club wil blijven om zich daar verder te ontwikkelen. 

Dat melden RAC1-journalist Gerard Romero en El Mundo Deportivo. Abde is in gesprek met de Marokkaanse bond en bondscoach Vahid Halilhodzic om zijn besluit uit te leggen. Abde wil zijn plek in de selectie van Barcelona veiligstellen en een 'Afrika Cup-onderbreking' helpt daar volgens de aanvaller niet aan mee.

Barcelona speelt op 12 januari tegen Real Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup, een affiche die Abde niet wil laten schieten. Het feit dat hij ook voor het nationale elftal van Spanje uit kan gaan komen, heeft hem ertoe doen besluiten om de uitnodiging van Marokko voorlopig af te slaan, aldus Mundo Deportivo.

Halilhodzic stelt echter dat Abde zeer geïnteresseerd is in een interlandloopbaan bij Marokko. "Hij is erg trots om voor Marokko uit te komen. Hij gaat zeker spelen en is bijna een basiskracht. Ik heb hem opgeroepen omdat hij speelt voor een team als Barcelona. Hij kan het verschil maken. We hebben niet veel spelers als hij. Ik heb hem al twee keer gesproken en hij is erg gretig om erbij te zijn."