Nieuws

Gigantisch onderzoek naar financiële overtredingen City: puntenstraf mogelijkheid

Gigantisch onderzoek naar financiële overtredingen City: puntenstraf mogelijkheid

06-02-2023 11:55 Laatste update: 11:58
1

Manchester City is door de Premier League aangeklaagd wegens het breken van de regels rondom Financial Fair Play. De Engelse topclub zou op 'talloze' manieren gesjoemeld hebben met de financiële huishouding. De zaak wordt behandeld door een onafhankelijke commissie.

De aanklachten gaan over de seizoenen tussen 2009/10 en 2017/18, blijkt uit het statement van de Engelse competitie-organisator. De commissie die het onderzoek tegen City gaat doen, wordt samengesteld door de onafhankelijke voorzitter van de Premier League, Judicial Panel. De Premier League laat weten dat het 'tot nader order geen verdere mededelingen over deze kwestie doet'.

In de periode waarover de aantijgingen gaan, zouden The Citizens meer dan honderd keer de regels hebben overtreden, met bijvoorbeeld sponsordeals, maar ook verstrekte contracten voor bijvoorbeeld spelers en managers. Puntenaftrek zou een mogelijke sanctie zijn voor de ploeg van manager Pep Guardiola, die momenteel vijf punten achterstaat op koploper Arsenal. Uitsluiting van de competitie zou in het uiterste geval ook tot de mogelijkheden behoren.

Het statement van de Premier League komt niet uit de lucht vallen. In de afgelopen vier jaar werd er al onderzoek gedaan naar de financiële structuren binnen City.