Nieuws

Twijfels over Haaland bij Manchester City: 'Misschien de verkeerde club gekozen'

Twijfels over Haaland bij Manchester City: 'Misschien de verkeerde club gekozen'

06-02-2023 08:33

De keuze van Erling Haaland om zijn carrière bij Manchester City te vervolgen is wellicht niet de juiste geweest, stelt Jamie Carragher. De voormalig topverdediger zag de Noor zondag niet scoren tegen Tottenham Hotspur.

Met Haaland in de punt van de aanval wist City zondag niet tot scoren te komen in Londen. Tottenham won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Harry Kane. Wat de nederlaag van de ploeg van Pep Guardiola extra zuur maakt, is dat koploper Arsenal ook ten onder ging tegen Everton.

"Ik denk dat we nog maar 60 procent van Erling Haaland hebben gezien", begint Carragher na afloop van het duel by SkySports over Haaland. De Engelsman wijst naar de speelstijl van City. "Denk aan zijn goal tegen West Ham, toen er ruimte achter defensie lag. Door de speelwijze van City is die ruimte er niet in elke wedstrijd."

"Haaland komt uit een soort countercompetitie (Bundesliga, red.), waar het spel steeds op en neer golft. In Duitsland zag je ook hoe snel hij is, dat hebben we hier nog niet gezien. Misschien heeft Haaland de verkeerde club gekozen om het beste uit zichzelf te halen", vervolgt Carragher, die vervolgens op statistieken wijst.

"City scoort evenveel als vorig seizoen, maar kreeg al meer tegengoals. Ze vormen een ander, minder sterk team met Haaland. Al is dat niet zijn schuld. Teams van Guardiola bouwen langzaam op en drukken de tegenstander terug in het strafschopgebied. Daardoor zien we Haaland nog niet tot volle wasdom komen", besluit hij.