Nieuws

Enthousiaste De Boer adviseert Heitinga: 'Je kunt niet iedereen tevreden houden'

Enthousiaste De Boer adviseert Heitinga: 'Je kunt niet iedereen tevreden houden'

04-02-2023 08:00

Frank de boer is enthousiast over de aanstelling van John Heitinga als hoofdtrainer van Ajax. De trainer geeft daarnaast aan dat hij nog niet weet waar zijn toekomst in de voetballerij ligt.

De Boer is positief gestemd over het begin van Heitinga bij de Amsterdammers. "Bij zijn eerste wedstrijdbespreking liet hij alleen de ranglijst zien, waarop we vijfde stonden. Dat vond ik heel sterk, want vijfde staan kán niet", begint De Boer in De Telegraaf. De voormalig bondscoach voorziet meerdere uitdagingen voor de trainer van Ajax in het managen van de groep. "Op een gegeven moment krijgt elke trainer een stormfase, waarin het tegenzit en iedereen vindt dat hij moet spelen. Wat doen de jongens die worden gepasseerd? Helpen ze toch de kar te trekken of brengen ze die tot stilstand? Je hebt een groep die tevreden is en een groep die ontevreden is. Probeer maar eens dertig mensen te managen. Je kúnt niet iedereen tevreden houden."

Zelf weet De boer nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik kijk of er een kans komt, waar ik vol voor wil gaan. Maar ik ben blij met het leven dat ik nu leid. Ik speel lekker padel, werk voor de UEFA en ben analist bij Viaplay. Binnenkort word ik opa, dus het is niet honderd procent zeker dat ik doorga als trainer. Maar dankzij Viaplay en de UEFA blijf ik volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het voetbal."