Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam schieten weinig op met doelpuntloos gelijkspel

03-02-2023 21:59

Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam hebben vrijdagavond voor weinig spektakel gezorgd. Beide ploegen begonnen hoogstwaarschijnlijk vol goede moed aan speelronde 20 van de Eredivisie en hielden daar allebei een punt aan over: 0-0.

De bezoekers speelden deze keer niet in het roodwit, maar geheel in het zwart. Sparta bracht daarmee een eerbetoon aan de in 2019 overleden supporter, schrijver en Rotterdamse 'nachtburgemeester' Jules Deelder. Jonathan de Guzman begon in de basis, om zo het gat dat de naar AZ vertrokken Sven Mijnans achterliet, op te vullen. Fortuna-coach Julio Velázquez wijzigde daarentegen niets aan zijn basiself ten opzichte van de winstpartij tegen SC Cambuur van afgelopen zondag (1-2).

Fortuna begon sterk en viel dan ook meteen aan. Een schot van Oguzhan Özyakup werd gekeerd door Nick Olij. Sparta kreeg desondanks snel de controle en zocht geduldig naar een opening, maar vond die in de eerste helft niet.

De hoop op meer spektakel werd daarom gevestigd op het tweede bedrijf. De aanwezige toeschouwers moesten er echter lang op wachten. Om en nabij de zestigste minuut was Fortuna tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar Olij bracht wederom meermaals redding. De grootste kans van allemaal ontstond aan de andere kant. Younes Namli speelde een paar verdedigers voorbij, maar Fortuna-doelman Pandur was er als de kippen bij om de actie onschadelijk te maken.

In de slotfase was het Fortuna dat het meest op jacht leek naar de overwinning, maar die kwam er uiteindelijk niet. Zodoende staan beide ploegen na deze wedstrijd op dezelfde plaats als voor aanvang; Sparta op nummer zes, Fortuna op elf.