Transfernieuws

Hateboer was dicht bij Atalanta-exit: 'Ze wilden eerst twintig miljoen plus'

Hateboer was dicht bij Atalanta-exit: 'Ze wilden eerst twintig miljoen plus'

02-02-2023 17:27

Zaakwaarnemer Guido Albers heeft een kijkje in de keuken gegeven in zijn kantoor op de avond van Deadline Day. VoetbalPrimeur mocht op visite komen bij Players United, één van de grootste belangenbehartigers van Nederland. Hans Hateboer bleek vlak voor het verstrijken van de markt nog dicht bij een transfer te zijn

"Voor mij persoonlijk was het meer een kwestie van alles in de gaten te houden", omschrijft Albers zijn avond in gesprek met VP. De aanloop naar de laatste dag van de transfermarkt is ontzettend druk. "Je hoopt niet dat je spelers ontevreden zijn. Je doet enorm je best dat spelers de club krijgen waar ze graag naar toe willen."

Zo blijkt er belangstelling voor de Oranje-international te zijn. "Hans Hateboer speelt weer fantastisch bij Atalanta en zit er best lang Hij heeft ook wel weer een keer de ambitie om een transfer te maken. Zo'n traject begin je in december al", legt Albers uit.

Rob Witschge, eveneens verbonden aan Players United, komt ook aan het woord. "De club zette eerst in op een gigantisch bedrag: twintig miljoen euro plus. Op een gegeven moment zijn zij bereid om wat lager te gaan, dus dan weet je ook dat zij wel openstaan voor een transfer. Dan is het maar net of de juiste club op het juiste moment interesse toont."

Uiteindelijk komt het niet meer van een overgang en daarvan baalt Albers. "Helaas moest hij om 20.00 uur tegen Inter (op Deadline Day, red.) voetballen en is het niet gelukt. Dat is zuur gewoon."