Nieuws

Manu direct inzetbaar bij Groningen: 'Heb gespeeld, qua fitheid zit het wel goed'

Manu direct inzetbaar bij Groningen: 'Heb gespeeld, qua fitheid zit het wel goed'

01-02-2023 19:43

Wat Elvis Manu betreft kan FC Groningen hem komende zondag direct in de basis zetten. De drager van de rode lantaarn speelt tegen het sterk presterende FC Twente en zou de aanvaller goed kunnen gebruiken. 

In de Transfer Deadline Show van Groningen geeft Manu aan klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. "Ik ben al een tijdje weg uit Nederland, dus voor de meeste mensen ben ik een beetje van de radar verdwenen", geeft de aanvaller toe. "Daarom is het interessant om te laten zien wat ik in huis heb. Fledderus belde me een dag voor de deadline, daar hielden we een goed gevoel aan over. Nederland is een heel mooi podium om op te spelen. Ik heb al in Nederland gespeeld, dus ik weet hoe het eraan toe gaat. Die kans wilde ik niet laten lopen."

Manu moet Groningen, dat in een diep dal zit, voor degradatie zien te behoeden. "Ik heb gewoon wedstrijden gespeeld, dus qua fitheid zit het wel goed. Druk? Tja, wat is druk. Dat leg je jezelf op. We zitten niet in een ideale situatie, maar in het voetbal kan het snel gaan", besluit de aanvaller.