Transfernieuws

PSV kan hoop opgeven: Gil vertrekt op huurbasis naar opponent Sevilla

PSV kan hoop opgeven: Gil vertrekt op huurbasis naar opponent Sevilla

30-01-2023 22:20

Bryan Gil vertrekt officieel op huurbasis naar Sevilla. Dat meldt de Spaanse club via zijn officiële kanalen. De Spaanse vleugelaanvaller stond ook op de radar bij PSV, dat door zal moeten schakelen.

Gil doorliep de jeugdopleiding van Sevilla en werd gezien als één van de grootste beloften. Gedurende zijn huurperiode bij Eibar speelde de Spanjaard zich in de kijker bij Tottenham Hotspur, dat 25 miljoen euro betaalde om hem naar Londen te halen. Tot dusver wist Gil manager Antonio Conte nog niet voldoende te overtuigen om een basisplaats te krijgen.

Door het wegvallen van Gil, slinken de opties van PSV steeds meer. Momenteel gelden Thorgan Hazard, Adnan Januzaj en Kamaldeen Sulemana als de belangrijkste aanvallende transfertargets. Eerder op de maandag meldde onder meer het Eindhovens Dagblad al dat eerstgenoemde op korte termijn geprestenteerd zal worden in Eindhoven. Naar verluidt staan alle seinen op groen en wil Hazard zelf ook graag naar Nederland verkassen. Het betreft een huur met optie tot koop.