Nieuws

Vinícius Jr. reageert na zege op haatactie ultra's: 'Er is maar één Madrid'

Vinícius Jr. reageert na zege op haatactie ultra's: 'Er is maar één Madrid'

27-01-2023 15:02 Laatste update: 15:28

Vinícius Junior heeft na de overwinning van Real Madrid op Atlético Madrid nog zijn gelijk gehaald richting de ultra's van de tegenstander. De fanatieke achterban van Los Colchoneros hingen een pop met een shirt van Vinícius aan een brug. 

Atlético maakte middels een statement duidelijk de actie van de supporters ten zeerste af te keuren. De Madrileense derby moest donderdagavond bepalen wie de halve finale van de Copa del Rey ging bereiken. Atlético kwam op voorsprong, maar door doelpunten van Rodrygo, Karim Benzema én Vinícius wonnen De Koninklijke met 3-1. 

Vinícius heeft de haatactie meegekregen en liet van zich horen na de overwinning. 'Er is maar één Madrid. Iedereen weet dat', stelt de aanvaller op Twitter. Daarmee refereert de Braziliaan duidelijk aan de rivaliteit tussen de twee Madrileense clubs. Het is niet de eerste keer dat Vinícius het doelwit is van de achterban van een tegenstander. Eind december was de speler al slachtoffer van racistische uitingen tijdens het duel met Real Valladolid.