Transfernieuws

'Baumgartl (26) wil vertrekken bij Union: langer verblijf in Duitsland mogelijk'

'Baumgartl (26) wil vertrekken bij Union: langer verblijf in Duitsland mogelijk'

26 januari - 11:22
0

Timo Baumgartl (26) lijkt bezig aan zijn laatste dagen in dienst van Union Berlin. De Duitse verdediger wordt door PSV verhuurd aan de Bundesliga-verrassing, maar wil vertrekken bij zijn tijdelijke werkgever. Om ontbinding te bewerkstelligen moet PSV een akkoord zien te bereiken met de Berlijnse ploeg.

Na afloop van dit seizoen heeft Union de mogelijkheid om de eigenlijke PSV-verdediger voor een bedrag van 3,5 miljoen euro definitief in te lijven. Om de huurperiode in Duitsland voortijdig af te breken, moet er een akkoord met PSV worden bereikt én moet de koopoptie worden afgewikkeld, meldt het Eindhovens Dagblad.

Sky Sport-verslaggever Florian Plettenberg wist eerder naar buiten te brengen dat de 26-jarige verdediger 'ontevreden' is bij Union en wil vertrekken. Hij wil meer speeltijd. De verdediger is volledig hersteld na een tumor en verkeert volgens de Duitse tak van Sky in 'topvorm'.

Voor zijn ziekte kon Baumgartl rekenen op veel speelminuten bij Die Eisernen. Inmiddels is Union verworden tot een topclub in Duitsland - de ploeg staat tweede - en wordt er geen prijs meer gesteld op de aanwezigheid van de man waarvoor PSV in 2019 nog tien miljoen euro neertelde.

Volgens het ED bestaat er belangstelling van diverse clubs uit Duitsland, alhoewel van concrete interesse nog geen sprake is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll