Nieuws

Arteta kijkt uit naar confrontatie met Ten Hag: 'Het is heel indrukwekkend'

Arteta kijkt uit naar confrontatie met Ten Hag: 'Het is heel indrukwekkend'

22 januari - 09:49

Zondagmiddag neemt Arsenal het op tegen Manchester United. Mikel Arteta is onder de indruk van het werk van collega Erik ten Hag, maar denkt toch de sleutel tot succes in handen te hebben.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel ging Arteta in op het werk van de Nederlander. "Het is heel indrukwekkend", begon de Spanjaard. "Ik denk dat hij de zaken vrij snel heeft weten om te draaien. Hij heeft een zeer duidelijke manier van spelen geïmplementeerd. En de spelers lijken er in mee te gaan. De energie die ze uitstralen is echt heel goed. Er zijn veel dingen veranderd in een korte periode, daar verdient hij de credits voor, samen met zijn staf."

The Gunners verloren dit seizoen pas één wedstrijd, uit op Old Trafford. "We hebben een aantal belangrijke lessen moeten leren uit die wedstrijd", vertelt Arteta. "Wij hadden op veel momenten echt de controle. Maar we weten dat zij juist voor die momenten grote kwaliteiten hebben. Ze hebben veel individuele klasse, een goede organisatie en veel manieren waarop ze voor problemen kunnen zorgen. We zullen zondag op ons best moeten zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s