Nieuws

Been ziet nieuwe leider bij PSV: 'Bij alles wat hij doet, zit een idee achter'

Been ziet nieuwe leider bij PSV: 'Bij alles wat hij doet, zit een idee achter'

22-01-2023 08:15

Volgens Mario Been is Xavi Simons de nieuwe leider van PSV. Na het vertrek van Cody Gakpo is de middenvelder de aangewezen man om de kar te trekken in Eindhoven.

Xavi speelde tegen Vitesse (1-0) een goede wedstrijd en was de man waar bijna alle creativiteit vandaan moest komen. Been stelt dat de topscorer van de Eredivisie de nieuwe leider moet zijn voor PSV. "Simons staat voor de creativiteit van het elftal. PSV was matig aan de bal, maar alles wat bij Simons vandaan komt, daar zit een idee achter", begint Been bij ESPN. "Hij heeft de bal aan een touwtje, weet waar 'ie heen wil. Het balletje buitenkant voet op El Ghazi, waar de penalty uitkwam, was een goed voorbeeld daarvan. Als je negentien jaar bent, en nu wordt hij eigenlijk de leider van dit elftal. In balbezit is hij dat zeker, want hij is verreweg de betere speler."

Naast lof heeft Been ook kritiek op de jongeling. De analist stelt dat de houding van Simons soms nog te wensen overlaat. "Hij moet wat volwassener worden. Als hij zo uitvalt en je ziet hem zo reageren, is dat ook een beetje disrespectvol voor degene die erin komt. Je ziet aan alles dat hij een voetbaldier is en altijd wil spelen. Maar nu sta je 1-0 voor en er komt een nieuwe speler in. Dat moet je accepteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!