Crystal Palace komt in blessuretijd langszij bij United-debuut Weghorst

18-01-2023 22:57 Laatste update: 23:14

Manchester United is er woensdagavond niet in geslaagd om zijn tiende zege op rij te boeken in alle competities. Met Wout Weghorst in de basisopstelling kwam de ploeg van Erik ten Hag op slag van rust op voorsprong, maar Crystal Palace maakte in de blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.

Weghorst werd afgelopen vrijdag nog officieel gepresenteerd bij Manchester United en maakte woensdagavond al zijn eerste minuten voor The Mancunians. De kersverse aanwinst van Manchester United werd tegen Crystal Palace geflankeerd door ex-Ajacied Antony en Marcus Rashford. Ook Lisandro Martínez verscheen aan de aftrap, dit ging wel ten koste van Tyrell Malacia.

Manchester United beleefde een moeizame eerste helft op Selhurst Park. De ploeg van Ten Hag creëerde wel een aantal mogelijkheden, waaronder een kopkans voor Weghorst, maar kon pas op slag van rust het verschil maken. Bruno Fernandes schoot op fraaie wijze de 0-1 tegen de touwen, Christian Eriksen leverde de assist. Even daarvoor verrichtte David de Gea nog een fantastische redding op een uithaal van Odsonne Édouard.

Na de thee vergat Manchester United zichzelf te belonen, waardoor het nog een lastige avond kreeg tegen Crystal Palace. Casemiro liep tien minuten voor tijd tegen een gele kaart aan, waardoor hij de topper tegen Arsenal aan zich voorbij moet laten gaan. Tot overmaat van ramp scoorde Michael Olise in de blessuretijd een prachtige treffer, waardoor The Mancunians voor de eerste keer na negen zeges op rij punten verspelen.