Nieuws

Tottenham witheet na UEFA-besluit in voordeel Vitesse: 'Honderd procent oneerlijk'

Tottenham witheet na UEFA-besluit in voordeel Vitesse: 'Honderd procent oneerlijk'

21-12-2021 16:39 Laatste update: 16:39

Antonio Conte heeft hard uitgehaald naar de UEFA. De manager van Tottenham Hotspur is het er niet mee eens dat Vitesse ten koste van zijn ploeg door is naar de tussenronde van de Conference League

De UEFA besloot Spurs een reglementaire 3-0 nederlaag toe te wijzen, nadat de Londenaren door een coronagolf in de selectie de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennes niet konden spelen. Een nieuwe datum werd voor het einde van het jaar niet gevonden, waardoor Vitesse met een wedstrijd meer overwintert in Europa. "Dit is een ongelooflijke beslissing. De beslissing is gewoon oneerlijk", foetert Conte op een ingelaste persconferentie. 

"De hele wereld weet dat we te maken hebben met een coronaprobleem. Het is niet onze schuld dat we niet konden spelen. Zoveel spelers kregen corona, dat de regering besloot om onze trainingen te cancelen en ons trainingscomplex op slot te gooien", gaat de Italiaan verder. "Nogmaals, het is een ongelooflijke beslissing."

Conte is teleurgesteld in de UEFA, al laat hij het er niet bij zitten. "Het is niet definitief. De UEFA heeft deze beslissing genomen, maar er is nog een stap te gaan om dit ongelooflijke besluit al dan niet te bevestigen." Daarmee doelt Conte op juridische stappen die de club gaat zetten. "Daar hebben we veel vertrouwen in."