Haller bekroont rentree bij Dortmund met hattrick in zeven minuten in oefenduel

13-01-2023 17:30 Laatste update: 17:33

Sébastien Haller beleefde vrijdagmiddag een droomrentree bij Borussia Dortmund. De oud-spits van Ajax viel na een uur in tijdens het oefenduel met FC Basel en wist in zeven minuten tijd een hattrick te maken.

Dortmund kende weinig moeite met FC Basel in het oefenduel en kwam na 40 minuten op voorsprong door Marco Reus. Donyell Malen tekende op slag van rust voor de 2-0 en Jude Bellingham zorgde enkele minuten later voor de 3-0. In de tweede helft kwam Haller na een uur spelen binnen de lijnen voor Reus.

Het duel leek lang in 3-0 te eindigen, maar in minuut 81 sloeg Haller dan toch toe. De Ivoriaan verzilverde een strafschop en zette de 4-0 op het scorebord. De herstelde spits was echter nog niet klaar en zorgde vijf minuten later voor de 5-0 en maakte twee minuten daarna zelfs zijn hattrick compleet.

Haller maakte in de zomer de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund, maar medio juli werd een tumor in de teelbal van de spits ontdekt. Na maandenlange chemotherapie is de voetballer voldoende hersteld en zijn nu ook de eerste meters in een wedstrijd gemaakt. Borussia begint 22 januari aan de herstart van de Bundesliga en treft FC Augsburg.