Nieuws

Ajax-huurling Twente betreurt exit Blind: 'Is een voorbeeld voor jonge spelers'

Ajax-huurling Twente betreurt exit Blind: 'Is een voorbeeld voor jonge spelers'

13-01-2023 11:20 Laatste update: 11:25
1

Anass Salah-Eddine staat komende zaterdag met FC Twente tegenover de club die hem verhuurt: Ajax. Bij de Amsterdammers komt de linksback Daley Blind in ieder geval niet tegen. De jeugdexponent baalt van het vertrek van de routinier.

"Ik heb met hem samengespeeld en ik heb met veel bewondering naar hem gekeken", begint Salah-Eddine tegenover AjaxShowtime. "Niet alleen naar zijn voetbalstijl, maar ook naar hem als leider. Al met al denk ik wel dat het jammer is dat Blind weg is. Hij is een voorbeeld voor jonge spelers."

Als de verdediger annex middenvelder komende zomer terugkeert bij Ajax, zal hij zonder twijfel te maken krijgen met de nodige concurrentie. Dat schrikt Salah-Eddine niet af. "Ik zou dat zeker wel bij Ajax aan durven te gaan. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten en ik weet dat ik een plek kan veroveren."

De back spreekt nog vaak mensen binnen de club. "Vooral spelers natuurlijk. Of ik ook nog mensen van de clubleiding spreek? Ik ga weleens naar wedstrijden toe van mijn oude ploeg. Dan zie ik ze en maken we wel een praatje. Maar het is niet zo dat ik ze dagelijks spreek."