Nieuws

'Extreem hoge vertrekclausule topscorer Benfica: interesse Inter en AC Milan'

'Extreem hoge vertrekclausule topscorer Benfica: interesse Inter en AC Milan'

20-12-2021 14:02 Laatste update: 14:04

Darwin Núñez weet zich in de belangstelling van zowel Internazionale als AC Milan. De goalgetter van Benfica heeft een extreem hoge transferclausule in zijn contract staan.

De 22-jarige spits scoort er dit seizoen lustig op los. De aanvaller was maar liefst achttien keer trefzeker in 21 wedstrijden namens zijn Portugese broodheer. Eerder sijpelden geruchten door over vermeende interesse van Atlético Madrid, FC Barcelona en Manchester City. Nu verzekert het Spaanse AS dat beide Milanese ploegen zich graag met Núñez willen versterken.  

De speler heeft een clausule in zijn contract staan, waarin de vertreksom op maar liefst tachtig miljoen is bepaald. Zowel de Nerazzurri als de Rossoneri lijken niet van plan een dergelijke som op tafel te leggen. De krant spreekt over 'mission impossible' als de vertrekclausule ook de daadwerkelijke vraagprijs van Benfica is.  

Núñez is een Uruguayaanse aanvaller. In 2020 streek hij neer bij Benfica na een succesvol seizoen bij Almería. De Portugese topclub betaalde maar liefst 24 miljoen euro voor de spits, die in het seizoen 2019/2020 zestien keer scoorde in 32 wedstrijden op het tweede niveau van Spanje.