Nieuws

Vitesse opgelucht na UEFA-besluit: Was een bijzondere en lastige situatie

Vitesse opgelucht na UEFA-besluit: "Was een bijzondere en lastige situatie"

20-12-2021 13:37 Laatste update: 15:19

Vitesse mag zich officieel opmaken voor de tussenronde in de Conference League. Algemeen directeur Pascal van Wijk van de Arnhemmers is blij met de beslissing van de UEFA om Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag toe te kennen en bespreekt de bijzondere groepsfase van de club uit Gelderland.     

Van Wijk reageert op de beslissing van de UEFA via het clubkanaal van Vitesse. "Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit Dus moeilijk te verkroppen hadden gevonden." De algemeen directeur is in zijn nopjes met de eerste Europese overwintering in de clubhistorie van de Arnhemmers. "Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd."  

Dat het verdict van de UEFA lang op zich liet wachten, was lastig te verkroppen voor de algemeen directeur. "We wisten Mura met 3-1 te verslaan, maar hadden aanvankelijk nog geen idee of we daar blij mee konden zijn of juist niet. Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden. We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase", besluit de bestuurder. 

De UEFA besliste eerder op de maandag dat The Spurs een reglementaire nederlaag krijgt opgelegd naar aanleiding van het uitgestelde duel tussen de Londenaren en Stade Rennais. Doordat de Gelderse club de laatste groepswedstrijd met NS Mura met 3-1 won, eindigt Vitesse op de tweede plaats in de poule en speelt het in de tussenronde van de Conference League tegen het Oostenrijkse Rapid Wien.