Reactie

Ronaldo over contract: 'Is uniek en bizar, maar ik ben ook een unieke speler'

Ronaldo over contract: 'Is uniek en bizar, maar ik ben ook een unieke speler'

3 januari - 18:03 Laatste update: 18:13
2

Cristiano Ronaldo heeft zich voor het eerst tijdens een persconferentie bij Al Nassr uitgelaten over zijn keuze voor de club uit Saudi-Arabië. De Portugees moet de medische keuring nog afronden, maar heeft zijn eerste persmoment al achter de rug.

Waarom ging Ronaldo naar Al-Nassr? "Mijn werk in Europa zat erop", begon de nummer zeven. "Ik heb alles gewonnen wat er te winnen viel. Ik heb aanbiedingen gehad van teams uit Brazilië, de Verenigde Staten, uit Europa en specifiek zelfs uit Portugal maar ik heb mijn ja-woord aan deze club gegeven. Ik zie het als een kans om te helpen."

De overstap naar Saudi-Arabië is er een die veelbesproken is, maar dat laat Ronaldo koud. "Het kan me niet schelen wat mensen denken en zeggen. Ik heb mijn beslissing genomen en ben blij om hier te zijn. Mensen zien niet hoe het er hier aan toe gaat, maar dit is zeker niet mijn einde. Ik wil het liefst gewoon spelen, als de coach het goed vindt doe ik dat het liefst morgen al."

Buiten dat de Portugees het naar eigen zeggen ook voor het sportieve doet, weet hij als geen ander dat er een flinke zakcent tegenover staat. "Het is een uniek en bizar contract, maar ik ben ook een unieke speler. Ik heb alle records gebroken die er te breken vallen en dat zal ik hier ook gaan doen. Voor mij is dat niet meer dan normaal", besloot hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!