Nieuws

Barça-verdediger hekelt 'kapitalistische' voetballerij: 'We leven in een bubbel'

Barça-verdediger hekelt 'kapitalistische' voetballerij: 'We leven in een bubbel'

01-01-2023 23:46 Laatste update: 23:46

Héctor Bellerín pleit voor een radicale verandering van de voetballerij. De verdediger van FC Barcelona vindt dat spelers tegenwoordig te veel in een bubbel leven en stelt dat ze meer belasting zouden moeten betalen.

"Voetballers zijn tegenwoordig bijna geen mensen meer", aldus de Spanjaard. "We leven in een bubbel, compleet afgezonderd van de rest van de maatschappij. Er is steeds meer afstand tussen spelers en de supporters. Ik vind dat helemaal niets." Bellerín speelt sinds de zomer voor Barcelona. Hij kwam transfervrij over van Arsenal.

De 27-jarige trekt harde conclusies wat betreft de astronomische bedragen die sommige voetballers verdienen. "We hebben niet zoveel nodig als we soms denken om een normaal leven te leiden. We leven in een kapitalistische wereld. Veel draait om kopen en meer dingen krijgen, maar het brengt je helemaal nergens. Waarom zou je tien auto's moeten hebben? Een of twee is toch genoeg?"

Bellerín is sinds zijn komst naar Catalonië nog niet echt van waarde geweest voor de ploeg van trainer Xavi. Hij zit voornamelijk op de bank en kwam tot nu toe in slechts vijf wedstrijden in actie. Naar verluidt zou AS Roma hem op de radar hebben voor een overstap.