Nieuws

Phillips kreeg spreekkoor om oren tijdens terugkeer: Too fat to play for Leeds!

Phillips kreeg spreekkoor om oren tijdens terugkeer: "Too fat to play for Leeds!"

29-12-2022 12:36

Kalvin Phillips kan spreken van een geslaagde terugkeer op Elland Road. De middenvelder van Manchester City werd na aanleiding van de berichtgeving over zijn gewicht met een knipoog toegezongen door de fans van Leeds United, maar stelde zich goed op.

Phillips vertrok afgelopen zomer voor een recordbedrag van Leeds United naar Manchester City, waar hij tot nu toe – mede door veel blessureleed -  nog niet echt in de plannen van Pep Guardiola voor komt. De Engelse middenvelder was wel op tijd fit voor het WK in Qatar, maar keerde na een korte vakantie met overgewicht terug bij zijn club.

Dat was voor de supporters van Leeds het perfecte voer om de draad met Philips te steken. "You're too fat to play for Leeds", klonk het vanaf de tribunes. De Engelsman kon de humor er wel van inzien en besloot te klappen, wat hem weer het nodige applaus opleverde. De fans van The Peacocks besloten zelfs om het lied waarin hij 'the Yorkshire Pirlo' wordt genoemd te zingen.

Met dat overgewicht zit het momenteel wel weer goed, liet Guardiola na afloop van het duel (1-3) doorschemeren. "Hij heeft het perfecte lichaam nu, zo sexy", grapte de Spaanse oefenmeester, die hintte op meer speeltijd voor zijn zomeraankoop. "Hij zal zo spoedig mogelijk weer spelen, want Rodri kan niet elke wedstrijd spelen."