Nieuws

'Over twee wedstrijden was het AS Roma niet gelukt om van ons te winnen'

'Over twee wedstrijden was het AS Roma niet gelukt om van ons te winnen'

26-12-2022 07:50

Jens Toornstra en Bryan Linssen kijken met een warm gevoel terug op het Conference League-avontuur van Feyenoord van afgelopen seizoen. De Rotterdammers verloren in de finale met 1-0 van het AS Roma van trainer José Mourinho.

"Het was mijn enige kans om ooit een prijs in Europa te pakken. Dat was niet gelukt", zegt Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen kwamen toch de tranen. Het was zo’n mooi seizoen geweest in Europa, alleen ontbrak die beker daar in Tirana. Dat deed gewoon echt pijn."

Linssen kreeg in de Europese finale als invaller nog de kans op de gelijkmaker. "De beelden van de finale kan ik ook niet terugkijken. Het voelt niet als een gemis dat ik persoonlijk dat doelpunt in een finale niet kon maken. Het is puur dat we die beker niet hebben gewonnen. AS Roma wint die avond omdat het José Mourinho als trainer heeft. Dat denk ik echt", zegt hij.

"In die ene wedstrijd heeft hij alles uit de kast gehaald. Als we Roma in de halve finale hadden gehad, hadden wij gewonnen", vervolgt Linssen. "Over twee wedstrijden was het ze niet gelukt om van ons te winnen. Maar in Tirana, in één wedstrijd, lukte het wel."