Transfernieuws

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij WK-winnaar van Villarreal'

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij WK-winnaar van Villarreal'

23-12-2022 22:40 Laatste update: 23:40
2

Ajax wil zich in januari gaan versterken met Villarreal-doelman Gerónimo Rulli. Dat meldt Fabrizio Romano.

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt dat Ajax zich in januari wil versterken met Rulli. De Argentijnse doelman staat bovenaan het verlanglijstje van de Amsterdammers. Rulli wordt door Villarreal als een sleutelspeler gezien, maar er zou al wel contact zijn gezocht tussen beide clubs. Volgens de transferspecialist zal Ajax hoe dan ook een doelman aantrekken en Rulli wordt als optie nummer één gezien.

Rulli was de afgelopen weken met het Argentijnse nationale elftal op het WK in Qatar. De doelman moest achter Emiliano Martínez op de bank plaatsnemen en zag hoe zijn concurrent meermaals uitblonk tijdens de penaltyseries.

De sluitpost stond eerder onder contract bij onder meer Real Sociedad en Manchester City voordat hij in 2020 bij Villarreal neerstreek. Daar won Rulli de Europa League in zijn eerste seizoen. Inmiddels kwam de doelman al tachtig keer uit voor zijn club. Rulli heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Primera División-club en zal dus niet voor een appel en een ei opgehaald kunnen worden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!