Nieuws

KNVB wil verder in gesprek gaan met de FIFA over de OneLove-campagne

KNVB wil verder in gesprek gaan met de FIFA over de OneLove-campagne

21-12-2022 22:47

De KNVB wil verder in gesprek gaan met de FIFA over de OneLove-campagne. Bondsvoorzitter Just Spee baalt van het feit dat er niet geluisterd werd naar de argumenten van de Nederlandse bond omtrent het dragen van de aanvoerdersband.

Spee werd woensdag herkozen als voorzitter van de KNVB. In zijn speech na de herbenoeming ging hij in op de relatie met de FIFA. "Tegen Gianni Infantino heb ik gezegd dat er na het toernooi wel reparatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden als het gaat om onze onderlinge verstandhouding", vertelt Spee op de officiële website van de KNVB. "Wij zijn met name teleurgesteld dat er niet geluisterd is naar onze argumenten en dat wij vlak voor de eerste wedstrijd pas hoorden over de sanctie van minimaal een gele kaart bij het dragen van de OneLove aanvoerdersband."

Tijdens het WK ontstond er al veel ophef rondom het al dan niet dragen van de aanvoerdersband. Volgens Spee is hier het laatste woord nog niet over gezegd. "Richting de toekomst zien we het WK daarom niet als het einde van een gesprek over dit thema, maar eerder als een begin. Wij voelen ons daarbij gesteund door de enorme support die we voor OneLove hebben ervaren uit alle hoeken van de wereld."