Nieuws

'Trippier moet versterking worden voor ambitieuze Premier League-club'

'Trippier moet versterking worden voor ambitieuze Premier League-club'

16-12-2021 08:59 Laatste update: 09:20

Kieran Trippier moet één van de nieuwe spelers worden die Newcastle United richting de top brengt. De rechtsback van Atlético Madrid zou al akkoord zijn met een overgang naar Noord-Engeland.  

Momenteel staat Trippier nog onder contract bij de Madrileense club. Zijn verbintenis loopt over een half jaar af, waardoor de 35-voudig international van Engeland als een buitenkans geldt voor The Magpies. The Daily Mail verzekert dat de verdediger 'één van de topdoelen van manager Eddie Howe op de januari-transfermarkt is'.  

Daarnaast is Trippier zich gewaar van de penibele sportieve situatie waarin Newcastle zich bevindt. 'Hij is bereid om met zijn toekomstig ploeggenoten de weg naar boven in te zetten', schrijft het Britse medium. De 31-jarige vleugelverdediger zou maar liefst 150.000 pond per week kunnen toucheren.  

Howe en Trippier werkten eerder al eens samen bij Burnley. De onlangs aangestelde manager ziet de rechtsback dan ook graag de gelederen komen versterken. Afgelopen zomer hikte Manchester United aan tegen de vraagprijs van 25 miljoen pond. Voor welk bedrag de verdediger in de aankomende transferperiode mag vertrekken, is niet bekend.