Opinie

Van der Vaart: 'Messi is nog steeds de allergrootste, de winst is dik verdiend'

Van der Vaart: 'Messi is nog steeds de allergrootste, de winst is dik verdiend'

18-12-2022 19:08

Rafael van der Vaart noemt de WK-winst van Argentinië dik verdiend. In een zinderende finale trok de ploeg van Lionel Scaloni aan het langste eind tegen Frankrijk na het nemen van penalty.

Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni groeiden bij Frankrijk uit tot schlemiel door beiden hun penalty's te missen. Argentinië bleek foutloos en won na strafschoppen met 4-2. "Het is dik verdiend", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Messi is nog steeds de allergrootste."

"Hoe hij de penalty ook binnenschiet...", klinkt het bewonderend. De kleine Argentijn bleef bij de eerste strafschop ijzig kalm en schoof het leer bekeken in de linkeronderhoek. "Als hij iets doet ziet het er zo makkelijk uit en als een ander het doet heel ingewikkeld. Wat een finale. En wat een geweldig einde voor hem."

De eerste WK-winst sinds 1986 maakte ook bij de aanwezige Argentijnse iconen in het stadion zowel na als tijdens de finale de nodige emoties los. "Deze wereldtitel is voor iedereen. Ze zaten te lachen gedurende de wedstrijd, maar hebben er ook vijf zien huilen. Het is een andere mentaliteit, maar wij kunnen ons dat niet voor stellen."