Nieuws

Van bankzitter bij Ajax naar basis in WK-finale: Tagliafico start bij Argentijnen

Van bankzitter bij Ajax naar basis in WK-finale: Tagliafico start bij Argentijnen

18-12-2022 15:35

Nicolás Tagliafico start zondagmiddag in de WK-finale tegen Frankrijk. De oud-Ajacied zat een halfjaar geleden nog op de bank bij Ajax, maar mag nu zijn opwachting maken in de grootste voetbalwedstrijd ter wereld. Ook Ángel Di María speelt vanaf de eerste minuut.

Tagliafico start omdat de andere Argentijnse linksback, Marcos Acuña, geblesseerd is. In de halve finale tegen Kroatië speelde Tagliafico de hele wedstrijd en maakte hij een zeer goede indruk. Toen was zijn concurrent geschorst. De verwachting was dat de Argentijnen met vijf verdedigers zouden gaan spelen, maar niets is minder waar.

Teamgenoot Di María speelt zondag zijn 129e en laatste interland. Hij mag voor het eerst in de basis starten sinds de groepsfase. Daarmee lijkt bondscoach Lionel Scaloni aan de rechterkant gebruik te willen maken van de ruimte die Kylian Mbappé achter zich laat bij aanvallende impulsen.

Opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Di María, De Paul, Fernández, Mac Allister; Messi, Álvarez.

Opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernández; Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Griezmann, Mbappé; Giroud.