Nieuws

'Contact Benzema en nationale ploeg na blessure weggevallen'

'Contact Benzema en nationale ploeg na blessure weggevallen'

18-12-2022 10:16

Karim Benzema werd onlangs uitgenodigd door president Emmanuel Macron om de finale van het WK bij te wonen in Qatar. De geblesseerde aanvaller weigerde echter en nu blijkt dat het contact tussen de Ballon d'Or-winnaar en de nationale ploeg op zijn zachtst gezegd grimmig is geweest.

Het zou voor Benzema het huzarenstukje na een fantastisch seizoen moeten worden: de Fransman won de Champions League en de Gouden Bal en mocht zich opmaken voor het WK in Frankrijk. Tijdens de training blesseerde de speler, die al lange tijd last had van spiervermoeidheid, zich echter aan zijn dijbeen.

Volgens L'Équipe heeft Benzema geen contact meer met de nationale ploeg gehad sinds zijn blessure. De spits zou boos zijn vanwege de intensiteit van de trainingen bij Les Bleus en geeft dat als hoofdreden aan voor zijn blessure. De manier waarop de medische staf met zijn blessure omging, beviel Benzema ook niet. Benzema neemt het bondscoach Didier Deschamps kwalijk dat hij naar huis is gestuurd na zijn blessure.

Benzema werd jarenlang uitgesloten van het nationale elftal vanwege mogelijke betrokkenheid bij een afpersingszaak van Mathieu Valbuena. Volgens de Franse sportkrant is er nu iets 'gebroken' tussen Benzema en de nationale ploeg.