Nieuws

'Auba is aanvoerder af en wordt meteen gelinkt aan transfer naar La Liga'

'Auba is aanvoerder af en wordt meteen gelinkt aan transfer naar La Liga'

15-12-2021 12:03 Laatste update: 12:28

De naam van Pierre-Emerick Aubameyang valt bij FC Barcelona. De Arsenal-aanvaller, die dinsdag na een disciplinaire overtreding zijn aanvoerdersband moest inleveren, geldt als buitenkansje voor de financieel noodlijdende Spaanse club.  

Dat Barça een slag wil slaan op de transfermarkt in januari is een publiek geheim. Sport schrijft dat trainer Xavi graag een doelpuntenmaker aan zijn selectie wil toevoegen: Aubameyang past perfect in dat plaatje. 'De spits zou blij zijn met een overgang naar Camp Nou, de club waarmee hij twee jaar geleden al onderhandelde over een transfer', schrijft het medium.  

Arsenal communiceerde dinsdag in een statement dat Aubameyang 'niet gecommitteerd is aan het project', waardoor een breuk tussen beide partijen niet uitgesloten lijkt. Ondanks dat de voormalig topschutter van Borussia Dortmund afgelopen zomer zijn contract verlengde tot 2023, ziet Barcelona hem als goedkope optie om de aanval te versterken. Naast de vermeende interesse van de Blaugranas heeft ook Juventus interesse in de Gabonese goalgetter, verzekert de Spaanse krant.