Nieuws

Marokko kan op 9.000 extra fans rekenen tegen Frankrijk door bijzonder initatief

Marokko kan op 9.000 extra fans rekenen tegen Frankrijk door bijzonder initatief

12-12-2022 16:43

Marokko zal zich gesteund voelen door nog eens 9.000 extra supporters bij de halve finale tegen Frankrijk. De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) heeft dertig speciale vluchten aangekondigd.

Voor de speciale gelegenheid zullen er tussen Casablanca en Doha maar liefst dertig extra toestellen worden ingezet, waardoor de Marokkaanse fans die het nationale elftal willen steunen in Qatar van de partij kunnen zijn.

Via een persbericht licht de luchtvaartmaatschappij het besluit toe. 'De uitzonderlijke en heroïsche prestatie van het nationale team tijdens het WK 2022 zal voor altijd in het geheugen van de Marokkanen gegrift staan. Een prestatie die met name is bereikt dankzij de vurigheid van het Marokkaanse publiek, de twaalfde man', schrijft het bedrijf in de verklaring.

'Om de vele Marokkanen die het nationale team willen steunen en om de emotie van de halve finale van het WK te laten ervaren heeft Royal Air Maroc een echte luchtbrug tussen Casablanca en Doha opgezet.'

Voor de gelegenheid biedt RAM een speciaal tarief aan voor supporters die de reis willen maken: voor een kleine vijfhonderd euro vliegt men retour. Het initiatief is een samenwerking tussen de Marokkaanse voetbalbond, het luchtvaartbedrijf en het Ministerie van Sport.