Transfernieuws

'Manchester United schrikt van prijskaartje van Portugese WK-sensatie'

'Manchester United schrikt van prijskaartje van Portugese WK-sensatie'

12-12-2022 12:33 Laatste update: 12:47

Manchester United zal diep in de buidel moeten tasten wil het Conçalo Ramos overnemen van Benfica tijdens komende transferperiode. De club stelt dat de Portugees niet goedkoop zal zijn.

Ramos moest het in de groepsfase van het WK doen met een plek op de Portugese bank, maar kreeg in de achtste finale tegen Zwitserland de voorkeur boven Cristiano Ronaldo. Dat betaalde zich uit: De Benfica-spits maakte een hattrick. De wedstrijd die daarop volgde tegen Marokko ging verloren, waardoor de 21-jarige aanvaller zich niet in een later stadium van het toernooi kon laten zien.  

Verschillende Britse media melden nu dat United maar wat graag aan de haal zou gaan met Ramos. Benfica-president Rui Costa heeft alleen verzekerd dat dat geen gemakkelijke opgave zal worden. "Wat ik onze supporters kan beloven is dat we bezig zijn met een sportief project bezig zijn en niet met een financieel. We hebben geen financiële problemen en hoeven niet te verkopen", aldus de Portugese legende.

Volgens de Britse media zou de afkoopsom van Ramos op 120 miljoen euro liggen, een som die te hoog is voor The Mancunians. Als alternatief wordt nog altijd Cody Gakpo genoemd, samen met Napoli-revelatie Victor Osimhen.