Nieuws

Schmidt houdt vertrouwen in Drommel, blessure Madueke lijkt mee te vallen

Schmidt houdt vertrouwen in Drommel, blessure Madueke lijkt mee te vallen

14-12-2021 16:22

Roger Schmidt spreekt zijn vertrouwen in Joël Drommel uit. De PSV-goalie ging tegen NEC niet voor het eerst dit seizoen in de fout, maar de Duitse trainer ziet geen reden om hem uit het elftal te halen.

Dat liet Schmidt in aanloop naar het KNVB Beker-duel tegen Fortuna Sittard weten, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. Wel ziet de oefenmeester aandachtspunten voor Drommel. "Hij moet zich nog ontwikkelen en speelt nu voor het eerst een internationaal programma. We weten dat hij nog door kan groeien en vertrouwen erop dat dat ook gaat gebeuren." Tweede doelman Yvon Mvogo is ziek, waardoor de kans aannemelijk is dat Drommel de bekerwedstrijd 'gewoon' keept. 

Noni Madueke
Schmidt kwam ook met overwegend goed nieuws over Noni Madueke. Zijn spierblessure lijkt mee te vallen. Van een spierscheuring is geen sprake, al zit er wel vocht in het been. De verwachting is dat hij op 4 januari weer aansluit bij de PSV-selectie, als er een trainingskamp in Marbella wordt belegd. Tot die tijd missen de Eindhovenaren ook Davy Pröpper. Naar alle waarschijnlijkheid duurt de terugkeer van Eran Zahavi en Ryan Thomas nog iets langer.