Nieuws

Madueke kampt weer met blessure: In de top zit je altijd op het randje

Madueke kampt weer met blessure: "In de top zit je altijd op het randje"

14-12-2021 10:45 Laatste update: 11:35

Noni Madueke viel donderdag vijf minuten na zijn invalbeurt tegen Real Sociedad alweer uit. De aanvaller liep opnieuw een hamstringblessure op en nu gaan de alarmbellen af bij PSV

In de Skiete Willy Podcast van Voetbal International komt inspanningsfysioloog Luc van Agt aan het woord. Hij stelt dat alle alarmbellen afgaan bij de blessures van de jonge Engelsman."Al bij de eerste, en zeker de tweede keer", stipt Van Agt aan dat het niet de eerste keer is dat de Engelsman met hamstringblessures te kampen heeft.

"Omdat het een spierblessure is, zoeken de coaches, de medische staf en de fysieke trainers direct naar de oorzaak. Het is vaak een belastingletsel." Dat blessures vaker voorkomen in profsport, erkent de man die al drie decennia aan de Eindhovenaren is verbonden. "In de top zit je altijd op het randje. De ene keer blijf je erop, de andere keer kukel je ervanaf. Het is een heel dun lijntje." 

"De kennis is er en toch is het soms moeilijk er een vinger achter te krijgen. In het voetbal wordt er in dit soort situaties heel snel gewezen. Maar het is echt een supercomplex verhaal. Bij iedere topclub zouden hier mensen wakker van liggen", vervolgt de inspanningsfysioloog. Hij noemt Madueke het voorbeeld van een 'extreem explosieve speler' die gevoeliger is voor blessures dan andere spelers. "Er wordt nu heel veel van hem gevraagd en in de staf zullen veel mensen met hem bezig gaan", besluit Van Agt.