Nieuws

'Kans dat Marokko wint van Spanje en kwartfinale WK bereikt is vijftig procent'

'Kans dat Marokko wint van Spanje en kwartfinale WK bereikt is vijftig procent'

06-12-2022 09:26
1

Als je het aan Dries Boussatta vraagt, heeft Marokko een grote kans om Spanje te verslaan in de achtste finale van het WK. Dat laat de drievoudig Oranje- én Marokkaans international weten tegenover De Telegraaf.

"Ik schat de kans op het bereiken van de kwartfinale vijftig procent", aldus de optimistische Boussatta. "Het is een heel gedisciplineerd elftal dat als een blok opereert. Marokko zakt in. Als je het mij vraagt iets te ver. Maar het zegt alles dat de enige tegengoal tot dusver een van richting veranderd schot was. Wanneer Hakim Ziyech het op zijn heupen heeft, legt hij er ook tegen Spanje zeker weer een in."

"Japan zat de Spanjaarden ook kort op de huid. Dat vinden ze echt niet lekker", vervolgt Boussatta. "Ik denk echt dat Marokko ze net zo'n lastig middagje kan bezorgen als Japan. Vergeet niet dat Marokko maar vier jongens met WK-ervaring heeft en een heel jonge ploeg is. Als ze de kans krijgen verder in het toernooi te groeien, kunnen er mooie dingen gebeuren. En lukt het nu niet? Dan heeft deze selectie in mijn ogen een heel mooie toekomst voor zich."

"Ziyech is de grote leider van dit Marokko". Boussatta is echter onder de indruk van een andere Marokkaans international. "Maar gek genoeg denk ik dat de bondscoach een groter probleem heeft als Amrabat er niet bij is. Sofyan was al een loper en een sloper, maar vooral in balbezit vind ik hem veel beter geworden."

Boussata debuteerde in 1998 voor het Nederlands elftal. Hij was de eerste Marokkaan die voor Oranje koos in die tijd.