Nieuws

Feyenoord-held Ono (43) denkt aan terugkeer: 'Misschien kan ik iets betekenen'

Feyenoord-held Ono (43) denkt aan terugkeer: 'Misschien kan ik iets betekenen'

05-12-2022 13:58
1

Shinji Ono speelde tussen 2001 en 2005 bij Feyenoord en is nog steeds actief als voetballer op het hoogste niveau in Japan. De 43-jarige voetballer denkt eraan terug te keren naar Nederland en een rol van betekenis te spelen voor de Rotterdammers.

Ono denkt met zijn kennis en verleden bij Feyenoord zeker een betekenisvolle rol te kunnen spelen bij de Rotterdammers. "Ik heb veel met Nederland, uiteraard vooral met Rotterdam", stelt Ono in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb vaker gedacht om een keer terug te keren naar de Kuip, waar ik een mooie tijd had. Covid zette een streep door de plannen, maar het komt er wel van. Misschien kan ik iets voor de club betekenen."

De Japanner merkt dat zijn land de laatste jaren steeds meer op de kaart komt te staan in de voetbalwereld. Japan wist zelfs de achtste finales te bereiken van dit WK en neemt het maandag tegen Kroatië op. "Iedereen ziet nu weer dat Japan veel interessante spelers heeft, jongens ook die graag naar Europa gaan om hun carrière op te bouwen. Dat aanpassen van die spelers zal makkelijker gaan dan in mijn tijd. De taal is vaak geen probleem meer."

Feyenoord is nog altijd zeer aanwezig in het hart van Ono, al vertrok de Japanner zeventien jaar geleden. "Van Dennis te Kloese, de nieuwe directeur van Feyenoord, kreeg ik een shirt opgestuurd met de handtekeningen van de spelers die de finale van de Conference League hebben gespeeld. Als teken dat zij mij nog waarderen. Een mooi gebaar, een teken dat ze mij in Rotterdam niet zijn vergeten. Het hangt in mijn huis, Feyenoord was ook voor mij onvergetelijk."