Nieuws

Dochter Pelé doet boekje open: 'Door covid liep hij een luchtweginfectie op'

Dochter Pelé doet boekje open: 'Door covid liep hij een luchtweginfectie op'

05-12-2022 06:55

De dochter van voetballegende Pelé heeft uitleg gegeven over de gezondheidsstatus van haar vader. Volgens Kely Nascimento verkeerde de Braziliaanse oud-speler nooit in levensgevaar en heeft hij ook niet op de afdeling van palliatieve zorg gelegen.

In gesprek met Globo geeft Kely tekst en uitleg. De 82-jarige voetballegende werd dinsdag naar het ziekenhuis gebracht en in het weekend werd gesproken over een levensbedreigende situatie. "Drie weken geleden kreeg hij covid. Hij is gevaccineerd, maar vanwege de kanker ging zijn immuunsysteem flink omlaag en liep hij een luchtweginfectie op. Is het ernstig? Het is ernstig omdat hij oud is en kanker heeft", stelt Kely. "Hij krijgt betere zorg in het ziekenhuis, maar hij ligt niet op de intensive care of op de palliatieve zorg. Vanwege zijn gezondheid is het ziekenhuis veiliger."

De dochter van Pelé betreurt wat in de media wordt geschreven. "Het is oneerlijk dat men schrijft over hoe mijn vader het doet en dat hij op de palliatieve zorg ligt. Dat is niet het geval, geloof ons. Op een gegeven moment zal dat gebeuren, maar dat is niet nu. Het is niet nodig om alarm te slaan wanneer er nog niet zoiets aan de hand is", besluit Kely.